ICSI is een vorm van IVF. Het verschil tussen beide zit in de wijze van bevruchting in het laboratorium. Voor ICSI (Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie) wordt er voor elke eicel slechts één zaadcel gebruikt. Net als bij IVF worden er via hormoonstimulatie bij de vrouw meerdere eitjes tot rijping gebracht. De zaadcel wordt vervolgens rechtstreeks geïnjecteerd in het plasma van de eicel(len). Als er een bevruchting plaatsvindt, worden er net als bij IVF na een paar dagen één of twee embryo’s teruggeplaatst.

Voor ICSI werkt Nij Linge samen met het Erasmus Medisch Centrum. Wanneer de diagnose tot IVF wordt gesteld wordt een behandelaanpak opgesteld waarbij stimulatie en punctie in Nij Linge plaatsvinden. De bevruchting en embryotransfer (ET) vinden plaats in het Erasmus MC.

Wat zijn redenen om ICSI te doen?

  • Het sperma bevat minder dan één miljoen bewegende zaadcellen.
  • Er zijn afweerstoffen in het sperma aanwezig.
  • Na IVF-behandeling heeft geen bevruchting plaatsgevonden.

Hoe gaat ICSI in zijn werk?

Bij ICSI-behandelingen moeten hormonen gebruikt worden om een vroegtijdige eisprong te voorkomen. Aan het begin van de behandeling wordt een echoscopie gemaakt om te zien of de eierstokken en baarmoeder er normaal uitzien. Als dit zo is, worden de eierstokken met hormonen gestimuleerd om meerdere follikels en eicellen te laten rijpen. Het proces van follikelrijping wordt door middel van echoscopie gevolgd. Als de follikels groot genoeg zijn, en dus rijp, wordt de punctie gepland. Er wordt een hormoon toegediend om de punctie voor te bereiden.

De man wordt gevraagd sperma in te leveren en de zaadcellen worden uit het sperma gehaald. De optimale onthoudingsduur voor de man is twee tot vier dagen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van eerder verkregen sperma of donorsperma.

In het laboratorium wordt één zaadcel geselecteerd en in één eicel gebracht. Gemiddeld wordt ongeveer 80% van de eicellen bevrucht waarbij een embryo ontstaat. Soms komt het voor dat er geen bevruchting optreedt. Als er bevruchting is opgetreden dan worden één of twee embryo’s in de baarmoeder teruggeplaatst (dit noemen we ET of embryotransfer).

Het terugplaatsen van een embryo gebeurt drie tot vijf dagen na de punctie en vindt in het Erasmus MC plaats.

Samen proberen wij jullie droom te verwezenlijken.

Meld je aan

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement