Wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat, kun je bij Nij Linge terecht voor een ICSI behandeling. We leggen je op deze pagina graag uit wat ICSI is, welke stappen er tijdens de behandeling worden doorlopen, voor wie de behandeling geschikt is, wat het kost en wat de succespercentages zijn.
Meld je aanGa snel naar:
wat is het | voor wie | hoe werkt het | succeskansen | kosten
Veelgestelde vragen
Antwoorden op onze veelgestelde vragen vind je hiernaast. Staat je antwoord er niet tussen? Neem gerust contact op met ons op via:
IVF en ICSI; het lijkt allemaal op elkaar. Toch zijn er verschillen. Bij IVF worden eicellen en zaadcellen bij elkaar gebracht in een kweekschaaltje, waarna een zaadcel vervolgens vanzelf kan binnendringen in de eicel. Lees hier meer over IVF.
ICSI, voluit intra-cytoplasmatische sperma injectie, gaat bijna op dezelfde manier. Bij ICSI wordt via een kleine naald een goede zaadcel rechtstreeks geïnjecteerd in de eicel. De bevruchting gebeurt buiten de lichaam, net als bij IVF.
Alleen wordt ICSI voornamelijk gebruikt wanneer de kwaliteit van het zaad slecht is. Of als er afweerstoffen in het sperma aanwezig zijn. Ook kan de arts een indicatie voor ICSI geven als er na een IVF-behandeling geen bevruchting heeft plaatsgevonden.
De kans op zwangerschap na een ICSI behandeling ligt rond de 25%. Wel is de kans op een miskraam iets hoger dan bij een zwangerschap die spontaan ontstaan is.
De tijd tussen de eerste injectie en de zwangerschapstest is gemiddeld tussen de 4 en 5 weken. Hoe lang de IVF behandeling uiteindelijk duurt, hangt vooral af van je behandelplan, bijkomende medicatieschema en hoe je lichaam reageert op deze medicatie.
Je mag 14 dagen na de punctie of 10 dagen na de terugplaatsing een zwangerschapstest doen. Is de zwangerschapstest positief? Dan maak je een afspraak voor een zwangerschapsecho in onze kliniek. Ben je niet zwanger? Maak dan een afspraak met je behandelend arts om verder beleid te bespreken.
We kunnen precies vaststellen wanneer je uitgerekend bent als je zwanger bent na een ICSI behandeling. Dit doen we met behulp van de (fictieve) punctiedatum, die ook wel gelijk staat aan de eigenlijke ovulatiedatum. De eerste zwangerschapsecho vindt plaats in onze kliniek als je rond de 7 weken zwanger bent. Als de arts een vitale zwangerschap constateert, gebruikt de arts een formule om te kijken wanneer je uitgerekend bent.
Als de vroege zwangerschapsecho (rond 7 weken) positief is, ga je je zwangerschap verder laten vervolgen bij een verloskundige of gynaecoloog (op indicatie). De arts maakt een brief over je zwangerschap ter informatie voor je huisarts die je eerder naar onze kliniek verwezen heeft. Deze sturen wij digitaal naar je huisarts. Dezelfde brief krijg je mee op papier en kun je overhandigen aan je verloskundige of gynaecoloog.
Persoonlijke benadering
Wij streven ernaar dat alle cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.
Doeltreffend
Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.
Ruime ervaring
Al onze medewerkers zijn ervaren professionals en volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Veilig
Bij ons ben je verzekerd van de hoogste veiligheid en up-to-date zorg volgens de nieuwste normen.