Jullie waren eruit! Stoppen met anticonceptie en samen zwanger worden en een kindje krijgen.
Dat het niet direct lukt, kunnen jullie begrijpen. Maar na zoveel maanden proberen nog steeds niet in verwachting? Hoe komt dat?
Helaas is spontaan zwanger worden niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid.

Naarmate jullie kinderwens langer onvervuld blijft, komen vanzelf de vragen:
Doen we het wel goed? Moeten we het niet vaker doen? Is alles wel in orde? Zijn er hulpmiddelen? Wie kunnen we om hulp vragen? En wanneer zullen we om hulp vragen?

De grote vraag: waarom lukt het bij ons niet? kent vele antwoorden. En jullie zijn niet de enigen met deze vraag. Aan de hand van soortgelijke ervaringen uit het verleden is er een algemene tijdslijn opgesteld: als er na een jaar zelf proberen nog geen zwangerschap is, is het verstandig om wat zaken te laten controleren.

  1. De eerste stap is om naar de huisarts te gaan. Soms kan deze al wat globale onderzoeken inzetten, maar soms worden jullie al direct doorgestuurd naar een fertiliteitskliniek, zoals Nij Linge Kinderwenscentrum in Gorinchem. 
  1. In onze kliniek zetten we een oriënterend fertiliteitsonderzoek (OFO) in. 
    Dat houdt in dat jullie veel vragen krijgen over jullie voorgeschiedenis, eventuele ziektes maar ook leefstijl. Vaak doen we aanvullend onderzoek, bijvoorbeeld naar de beweeglijkheid van het sperma of naar mogelijke obstakels in de baarmoeder of eileiders. Meestal komt er uit alle onderzoeken dat alles goed is. Soms wordt er wel een mogelijke oorzaak gevonden dat een spontane zwangerschap is uitgebleven.
  1. Afhankelijk van de uitslagen van het oriënterend fertiliteitsonderzoek, kunnen we een score berekenen, de Hunaultscore. Deze score geeft de kans op een spontane zwangerschap aan in het komende jaar. Lees meer over de score en bereken je eigen score hier op de website van Freya.
    De Hunaultscore geeft samen met het beeld van jullie voorgeschiedenis, huidige gezondheid en leefstijl, een uitkomst of fertiliteitsbehandeling betere zwangerschapskansen gaat geven.

Als een van onze artsen een fertiliteitsbehandeling aanraden om zwanger te worden, kunnen jullie in onze kliniek doorgaans dezelfde of de volgende menstruatiecyclus al starten. Lees hier meer over onze wachttijden.

Interesse of vragen? Bel of email ons gerust! Doorgaans reageren we binnen twee werkdagen.

Hebben jullie al een verwijzing of gaan jullie deze regelen? Meld je dan gerust al aan zodat we alvast een intakegesprek kunnen inplannen.

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement