In 2002 rondde Tamara de MDGO-AG opleiding af en was ondertussen werkzaam bij de GG&GD Utrecht afdeling Jeugdzorg. Tussen 2003 en 2017 werkte ze op de polikliniek gynaecologie bij het Diakonessenhuis in Utrecht. In 2008 besloot Tamara zich te specialiseren in het vakgebied van de fertiliteit. 

Tamara: “In 2019 zag kinderwenscentrum Nij Linge in Gorinchem het levenslicht. Ik stapte over van het ziekenhuis naar een klein en gloednieuw zelfstandig behandelcentrum. Samen met collega’s Grada en Arie begon ik met een lege agenda en spreekkamer.  Met de oprechte overtuiging dat er behoefte is aan gespecialiseerde fertiliteitszorg met meer tijd en aandacht voor de patiënt. 

Ik ken bij Nij Linge alle patiënten bij naam. Ik begeleid ze van het eerste contact wanneer ze zich willen aanmelden tot het moment dat ze onze kliniek (hopelijk zwanger) verlaten. Ik voer gesprekken en sta ze bij tijdens de behandelingen. De contactmomenten met de patiënten zijn intensief en soms emotioneel.”

Het gevoel dat er naar ze geluisterd is

“Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is dat wanneer we helaas weinig kunnen toevoegen aan de behandelingen die een patiënt al heeft ondergaan en zij dus ongewenste kinderloosheid blijven, een patiënt toch het gevoel heeft dat wij de tijd hebben genomen en dat er naar ze geluisterd is. Helaas kunnen we niet alle kinderwensen in vervulling laten gaan maar we kunnen er wel écht voor mensen zijn.  Door te luisteren en de tijd te nemen.

Onze kliniek is kleinschalig en als ik de werksfeer moet omschrijven is het professioneel maar ook gezellig. Er is ruimte voor humor. De zorg omtrent een onvervulde kinderwens is al zwaar genoeg. Patiënten waarderen het als we af en toe ook wat luchtig zijn, zodat ze kunnen ademhalen en er wat spanning wegebt.”

Teamleider

“Nu we groeien worden we meer gestructureerd. We kijken iedere dag hoe onze zorg nog beter kan. Ik ga ook starten met de opleiding Elementair Management. Hierdoor kan ik straks een rol als teamleider vervullen en het groeiende team verder begeleiden.”

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement