Binnen Nij Linge willen we een zo veilig en gezond mogelijke zorgomgeving creëren voor onze patiënten en medewerkers. Heb je corona gerelateerde klachten, een positieve zelftest of positieve GGD testuitslag? Blijf dan thuis en kom niet naar onze kliniek! Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op om je afspraak te verplaatsen. Bekijk alle quarantaine regels op de website van de Rijksoverheid.

Effect van het virus op de vroege zwangerschap

De studies die op dit moment bekend zijn laten weinig tot geen effecten zien van het coronavirus op de vroege zwangerschap. Lees meer over het effect van COVID-19 op de zwangerschap op de websites van het RIVM en de Nederlandse Vereniging van Gynaecologen (NVOG).

Vaccineren

Als je in verwachting bent en je krijgt corona, dan heb je een groter risico om ernstig ziek te worden. Daarom adviseren wij met klem (in lijn met het advies van het RIVM en de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) dat je je laat vaccineren. Er zijn aanwijzingen dat een corona infectie bij niet gevaccineerde zwangeren risico’s geeft voor het ongeboren kind. Vaccinatie kan mogelijk de menstruatiecyclus enigszins verstoren maar meestal is dit voor korte periode tot maximaal twee maanden. Er zijn geen wetenschappelijke aanwijzingen dat vaccinatie de kans op zwangerschap vermindert.

  • Een vaccinatie heeft geen invloed op de vruchtbaarheid van man of vrouw.
  • Vrouwen met onderliggende ernstige ziekten of die bijvoorbeeld eerder in aanraking komen met het corona virus vanwege hun werk wordt met nadruk geadviseerd zich te laten vaccineren.
  • Er is bij vaccinatie een voorkeur voor een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna).
  • Een mogelijke bijwerking van de vaccinatie kan koorts zijn. Vanwege deze bijwerking is het advies van Nij Linge om geen vaccinatie afspraak te plannen korter dan 3 dagen voorafgaand aan een behandelafspraak (IUI, OPU, ET). Dit advies geldt ook voor mannen gezien het effect van koorts op de spermakwaliteit.
  • Ook wordt vanwege een mogelijke koorts reactie aan zwangere patiënten door Nij Linge geadviseerd zich te laten vaccineren ná 12 weken zwangerschap. Het wel of niet vaccineren heeft geen effect op het doorgang vinden van een behandeling.

Meer informatie over vaccineren is terug te vinden op de volgende websites:

Vaccinatie tegen COVID-19 heeft geen effect op je vruchtbaarheid

De antistoffen die je ontwikkelt na een COVID-19 infectie, na een COVID-19 vaccinatie of na een banale verkoudheid werken in op de uitsteekseltjes van het coronavirus. Doordat het eiwit van deze uitsteekseltjes een beetje lijkt op het eiwit dat een rol speelt in de vorming van de placenta, wordt vaak verkeerd gedacht dat het COVID-19 vaccin de vruchtbaarheid kan aantasten. De overeenkomst tussen de eiwitten van het COVID-19 vaccin en van de placenta-eiwitten is echter te klein om een effect te hebben op de vruchtbaarheid. Mocht dat wel zo zijn, dan zouden vrouwen na een gewone verkoudheid ook vruchtbaarheids- problemen ervaren en dat is niet het geval.

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement