Zelf bepalen welke zorg bij je past? Sluit dan voor 2023 een restitutie zorgpolis af!

Deze week hebben de zorgverzekeraars hun premies voor 2023 bekend gemaakt. Het is belangrijk om voor het nieuwe jaar te kiezen voor een restitutiepolis, want daarbij heb je volledig vrije zorgkeuze én je krijgt de maximale vergoeding van je gemaakte zorgkosten.

In Nederland kennen we verschillende type basisverzekeringen. Iedere basisverzekering is qua dekking hetzelfde, want dat is in de wet zo vastgelegd. Verschillen zitten uitsluitend in de keuzevrijheid van zorgaanbieders. Vind je het prima als je zorgverzekeraar de zorgaanbieders voor je uitkiest? Of wil je liever zelf bepalen naar welke arts of aanbieder je gaat, en hoeveel geld heb je daar dan voor over? Voor het willen hebben van zo’n vrije keuze is er de restitutiepolis.

Met een restitutiepolis bepaal je zelf naar welke zorgaanbieder je gaat, zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Soorten polissen

De meest beperkte polis is de budgetpolis. De premie is meestal lager en de keuze voor zorgaanbieders is beperkt. Als je afwijkt van de zorgaanbiederskeuze, dan is de vergoeding ook anders.

De meest gekozen polis is de naturapolis. Met een naturapolis krijg je maximaal 75% van de rekening vergoed voor niet-gecontracteerde  zorg. Bij zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar een contract afsluit gaat de vergoeding vaak tot 100%. Dan moet er dus wel een contract zijn afgesloten tussen de zorgaanbieder en de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar bepaalt zo eigenlijk wat wel en wat niet aan zorg kan worden geboden. Zorgverzekeraars laten in principe geen nieuwe zorgaanbieders toe, omdat meer aanbieders ook tot meer claims kunnen leiden waar ze geen grip op hebben.

Tot slot heb je de restitutiepolis. De  restitutiepolis is een verzekering die jou een volledige vrije zorgkeuze geeft. Jij mag dus zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Of dat nu gaat om een gecontracteerde of niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Waar je bij de naturapolis beperkt bent, is dit niet het geval met de restitutie verzekering. Wel is de restitutiepolis logischerwijs iets duurder dan de naturapolis. De premie van een restitutiepolis ligt tot ongeveer 10% hoger dan die van een naturapolis. Dit komt omdat je terecht kunt bij alle zorgverleners in Nederland zonder dat je hiervoor moet betalen. Je vergoeding bij de restitutiepolis is vaak vele malen hoger dan de 10% premie die je extra betaald. Gemiddeld genomen sluit je voor 240 euro per jaar (de meerprijs van een restitutiepolis) extra zorgkosten in de basiszorg uit.

Je zorgkosten bij Nij Linge kinderwenscentrum volledig vergoed krijgen in 2023?

Wil je dat je zorgkosten voor fertiliteitsbehandelingen in 2023 volledig worden vergoed zonder dat je een eigen bijdrage moet betalen (excl. het verplichte eigen risico)? Kies dan voor een restitutiepolis.

Nij Linge heeft namelijk geen contracten met zorgverzekeraars; zo bepalen wij samen met jou hoe wij zorg verlenen. Uiteraard doen we dit tegen marktconforme tarieven. Met een restitutiepolis krijg je de hoogste vergoeding van de zorgkosten die je bij ons kinderwenscentrum maakt.

Bekijk ook deze interessante video van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bij welke zorgaanbieder kan ik terecht? | Video | Nederlandse Zorgautoriteit (nza.nl)

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement