Geüpdatet nieuwsbericht naar aanleiding van de kabinetsmaatregelen.

Gedurende de lock down zal onze zorg doorgaan en de kliniek geopend blijven. Binnen Nij Linge gelden diverse maatregelen om verspreiding en besmetting met het coronavirus te beperken. Wij volgen de (aangescherpte) kabinetsbesluiten en RIVM adviezen nauwgezet.

BELANGRIJK:

Heb je – op dit moment of in de afgelopen 2 weken- last van (milde) verkoudheidsklachten of griepverschijnselen zoals niezen, keelpijn, loopneus, hoesten, het verlies van reuk/smaak of verhoogde temperatuur? Blijf dan thuis, laat jezelf testen, ziek uit en kom niet naar de kliniek. Wanneer iemand in jouw huishouden last heeft van koorts of benauwdheid geldt dat iedereen in het huishouden thuis moet blijven.

Wanneer je in een van de risicogebieden bent geweest (code oranje of rood) ga je conform de RIVM richtlijnen in quarantaine voor 10 dagen. Uiteraard kom je in die 10 dagen niet naar onze kliniek.

Voordat je de kliniek binnenkomt kan je temperatuur worden gemeten. Deze extra voorzorgsmaatregel nemen wij in jouw belang en in het belang van onze medewerkers. Indien de temperatuur 38 graden of hoger is dan dien je de kliniek direct te verlaten.

Bezoek aan de kliniek

Binnen Nij Linge zijn de volgende maatregelen van kracht:

 • Het intake of beleidsgesprek kan virtueel met je gevoerd worden zodat je daarvoor niet naar de kliniek hoeft te komen.
 • Wanneer je naar de kliniek komt, is het verplicht om vanaf binnenkomst en gedurende je bezoek een mondkapje te dragen. Wij vragen je zelf in een mondkapje te voorzien.
 • Alle personen die niet in de agenda staan, dienen zich te registreren. Er ligt een formulier wat ter plaatse ingevuld dient te worden door de bezoeker. De gevraagde gegevens zullen veertien dagen na het bezoek vernietigd worden.
 • Wij vragen je alleen naar je afspraak te komen. Voor de volgende afspraken is het toegestaan om één ander volwassen persoon mee te nemen:
  • Intake gesprek
  • Beleidsgesprek
  • Punctie
  • Bij inseminatie afspraken mag u in overleg met ons een ander volwassen persoon meenemen.
 • Wanneer je te vroeg bent voor de afspraak verzoeken wij je zoveel mogelijk in de auto te wachten en niet voor langere tijd in de wachtruimte plaats te nemen. Kom niet eerder de kliniek binnen dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak.
 • Houd binnen de kliniek minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Er worden (uiteraard) geen handen geschud en wij vragen je vriendelijk met regelmaat jouw handen te wassen en absoluut gebruik te maken van de aanwezige desinfectiegel.

Effect van het virus op de vroege zwangerschap

De studies die op dit moment bekend zijn laten weinig tot geen effecten zien van het coronavirus op de vroege zwangerschap. Echter, de studies zijn beperkt in aantal en omvang waardoor er weinig valide uitspraken kunnen worden gedaan. Wij zullen dit met je bespreken. Je maakt vervolgens zelf de keuze om wel of niet het behandeltraject op te starten.

Lees meer over het effect van COVID-19 op de zwangerschap op de websites van het RIVM en de Nederlandse Vereniging van Gynaecologen (NVOG).

Vaccineren

Over het vaccineren van patiënten met een kinderwens is sinds 14 januari 2021 een standpunt ingenomen door de NVOG.

Mannen en vrouwen die een fertiliteitsbehandeling willen ondergaan, wordt geadviseerd hun fertiliteitsbehandeling uit te stellen tot 2 maanden na de laatst ontvangen Covid vaccinatie.

Afwegingen van patiënten kunnen zijn bezorgdheid over het ontbreken van gegevens over de veiligheid van het vaccin of juist de afweging dat het risico van vaccinatie klein lijkt en de gezondheidswinst groot zou kunnen zijn waardoor paren kiezen voor vaccinatie. Vrouwen die tot een Covid risicogroep behoren wordt met nadruk geadviseerd zich wel te laten vaccineren.

Het is aan patiënten zelf om te beslissen of zij een vaccinatie tegen COVID willen nemen. Wanneer een patiënt besluit om zich niet te laten vaccineren mag de fertiliteitsbehandeling desondanks doorgaan. Op het moment dat het sperma van de man wordt gebruikt voor een fertiliteitstraject adviseren wij te wachten met de start van een behandeling tot 5 dagen na vaccinatie mits er geen koorts of bijwerkingen zijn naar aanleiding van de vaccinatie.

15 januari 2021

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement