Vanaf 1 januari 2020 is de subsidieregeling in werking getreden die kunstmatige inseminatie met donorsperma (KID) voor vrouwenstellen en alleenstaande vrouwen blijft vergoeden. Van 1 januari tot 31 maart loopt de vergoeding in praktijk nog via de zorgverzekeraars. KID-behandelingen bij vrouwen zonder mannelijke partner die vanaf 1 april worden gestart, zullen via de subsidieregeling worden vergoed en dus niet meer vanuit de zorgverzekering.

Begin 2019 was er onrust dat de vergoeding voor kunstmatige inseminatie met donorsperma voor lesbische koppels en alleenstaande vrouwen door zorgverzekeraars uit het basispakket gehaald zou worden bij het ontbreken van een medische indicatie.

De Minister voor Medische Zorg heeft daarop besloten om een subsidieregeling in te richten om de KID behandelingen te blijven vergoeden vanwege de brede maatschappelijke en politieke wens.

De regeling krijgt op dit moment binnen klinieken haar praktische invulling. Nadere berichtgeving over de uitvoering van de regeling volgt. Kosten voor donorsperma en de opslag van sperma blijven, zoals voorheen, voor eigen rekening van de patiënt.

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement