Vanaf 24 maart vindt er bij Nij Linge vanwege het coronavirus een tijdelijke behandelstop plaats. Dit verregaande besluit is genomen om patiënten en personeel te beschermen en verdere verspreiding van het coronavirus in te perken. Het wereldwijde probleem vraagt om zorg en begrip van ons allen. In deze situatie van overmacht hopen wij dat er vanuit verzekeraars en/of de overheid coulance situaties ontstaan wanneer het gaat om vergoedingen voor behandelingen die de komende periode geen doorgang kunnen vinden.

Wat betekent dit voor jou?

 • Er worden tot nader order geen nieuwe behandelafspraken meer gepland.
 • De afspraken die al ingepland staan vinden doorgang. Wanneer er voor jouw ingeplande afspraak iets verandert, wordt hierover contact met je opgenomen.
 • Hoor je bij de groep van risicopatiënten (vastgesteld door RIVM) dan cancelen we de lopende afspraken. Bekijk hier de door het RIVM benoemde risicogroepen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
 • De telefonische afspraken gaan gewoon door of worden ingepland.
 • Alle intakegesprekken vinden telefonisch of via beeldbellen plaats.
 • Voor zwangerschapsecho’s is het advies om deze uit te laten voeren bij een verloskundige in jouw eigen regio. Is dit niet mogelijk, zullen wij dit voor onze patiënten blijven uitvoeren.
 • Ben je nog geen patiënt bij Nij Linge, neem dan gerust contact met ons op. Wij plannen dan graag een telefonische intake met je in. Uiteraard worden de behandelingen pas gepland wanneer dit weer mogelijk is.

Wanneer de situatie in Nederland het weer toelaat, wordt onze zorg weer volledig opgestart en waar mogelijk opgeschaald. Neem zelf contact met ons op om een nieuwe afspraak in te plannen. Dit geldt ook voor alle nieuwe aanmeldingen die zijn binnengekomen via de website of verwijzingen die door een huisarts zijn gedaan.

Wanneer je voor een reeds geplande afspraak naar de kliniek komt:

 • Heb je last van (milde) verkoudheidsklachten of griepverschijnselen zoals niezen, keelpijn, loopneus, hoesten of verhoogde temperatuur? Kom dan niet naar de kliniek.
 • Bij binnenkomst in de kliniek kan je temperatuur gemeten worden. Deze extra voorzorgsmaatregel nemen wij in jouw belang en in het belang van onze medewerkers. Indien de temperatuur 38 graden of hoger is dan dien je de kliniek te verlaten, je behandeling wordt niet voortgezet.
 • Kom alleen naar jouw afspraak, neem geen partner, kinderen of ander gezelschap mee naar binnen en laat hen in de auto wachten.
 • Wanneer je te vroeg bent voor jouw afspraak verzoeken wij je zoveel mogelijk in de auto te wachten en niet voor langere tijd in de wachtruimte plaats te nemen.
 • Houd binnen de kliniek minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Effect van het virus op de vroege zwangerschap

De studies die op dit moment bekend zijn laten weinig tot geen effecten zien van het coronavirus op de vroege zwangerschap. Echter, de studies zijn beperkt in aantal en omvang waardoor er weinig valide uitspraken kunnen worden gedaan. Wij zullen dit met je bespreken. Je maakt vervolgens zelf de keuze om wel of niet naar de afspraak te komen.

Stel jouw vraag

Heb je vragen over het coronavirus in verband met de behandeling bij Nij Linge? Wij hebben een speciaal e-mailadres opengesteld voor coronavirus-gerelateerde vragen: coronavraag@nijlinge.nl. Jouw vraag wordt binnen 24 uur beantwoord.

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement