Per 1 januari bestaat de mogelijkheid om van ziektekostenverzekering te wisselen. Informeer voorafgaand aan jouw keuze goed hoe een verzekeraar omgaat met de vergoeding van vruchtbaarheidsbehandelingen.

Het grootste deel van de vruchtbaarheidsbehandelingen wordt in Nederland vanuit de basisverzekering vergoed. Er zijn over het algemeen twee basisverzekeringen te onderscheiden: restitutiepolissen en naturapolissen. Bij een zogenaamde restitutiepolis bestaat vrije keuze voor een zorgverlener, geldt volledige vergoeding en zijn er geen beperkingen vanwege een zorgplafond (maximum aantal te behandelen patiënten). Bij een naturapolis bestaat die vrije keuze niet en worden vergoedingen gemaximeerd wanneer Nij Linge geen contract heeft met de betreffende verzekeraar.

Wij adviseren voor de zorg bij Nij Linge een restitutiepolis af te sluiten. Nij Linge zal in 2020 geen contracten met zorgverzekeraars hebben waardoor bij een naturapolis de vergoeding gemaximeerd zal worden.

Naast de basisverzekering kunnen er extra zaken zijn opgenomen in de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars. Bijvoorbeeld vergoeding van meer dan drie keer IVF/ICSI of acupunctuur. Heb je reeds een aanvullende verzekering en wil je die behouden dan kan dat terwijl je toch voor de basis verzekering een andere zorgverzekeraar kiest.

Neem voor een volledige informatievoorziening en advies contact op met jouw zorgverzekeraar.

Subsidie regelingen vrouwen zonder mannelijke partner.

De minister heeft toegezegd om het eind van dit jaar met een regeling te komen die er voor moet zorgen dat ook de vergoeding van fertiliteitsbehandelingen voor alleenstaande vrouwen en lesbische stellen gehandhaafd blijft. We weten dat de NVOG bezig is met een regeling waardoor vergoeding van kunstmatige inseminatie via de zorgverzekeraars tot 1 april 2020 gehandhaafd blijft. Zodra we meer weten, kun je hierover meer lezen op onze website.

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement