Voor bijna alle fertiliteitsbehandelingen wordt medicatie voorgeschreven.

Van start met een vitamine

Aan iedereen die zwanger wil worden wordt het slikken van Foliumzuur geadviseerd. Dit is een vitamine B. Foliumzuur komt van nature voor in groenten, vooral de groene soorten, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel. Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn krijgen niet voldoende foliumzuur binnen met hun voeding. Daarom krijgen ze het advies om elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken totdat ze 10 weken zwanger zijn. Zij kunnen daarmee het risico op een open rug, hazenlip en gespleten verhemelte bij hun kind verkleinen.

Rijping van de eiblaasjes

Deze groep medicijnen –gonadotrofinen- zorgt voor de rijping van de eiblaasjes (follikels). Afhankelijk van de dosering rijpen een of meerdere eiblaasjes uit. Bij ovulatie inductie en IUI wordt een lagere dosering gebruikt dan bij IVF/ICSI behandelingen. Het is er in tabletvorm, maar meestal worden onderhuidse injecties voorgeschreven.

Timing van de eisprong

Als er bijna rijpe follikel(s) zijn dan kan de eisprong getimed worden door dit medicijn. Ongeveer 36-40 uur na deze onderhuidse injectie vindt de eisprong plaats. Dit is handig voor de planning van de IUI of follikelpunctie bij IVF/ICSI.

Geen voortijdige eisprong

Deze groep medicijnen –agonist of antagonist- zorgt ervoor dat de eiblaasjes niet voortijdig rijpen en springen. Als de eiblaasjes al gesprongen zijn, heeft een follikelpunctie bij IVF/ICSI geen zin meer. Het gaat hier om het toedienen van onderhuidse injecties.

Ondersteuning baarmoederslijmvlies

Deze groep medicijnen –progesteron- ondersteunt het baarmoederslijmvlies na de eisprong. Het slijmvlies wordt dan belangrijk voor de innesteling van het embryo. Dit zijn meestal tabletten die vaginaal kunnen worden toegediend.

Apotheek

Alle hierboven genoemde medicatie wordt vaak alleen gebruikt voor fertiliteitsbehandelingen. Deze medicatie is niet in je eigen lokale apotheek te verkrijgen. Alle medicatie van Nij Linge wordt verzorgd door Serpha Apotheek. Deze apotheek levert de medicatie op iedere locatie en tijd die jij voorstelt.

Voor het delen van je medicatiegegevens, kijk ook eens op www.volgjezorg.nl.

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement