Ovulatie-inductie is een behandeling waarbij met medicijnen een ovulatie (eisprong) wordt opgewekt. Deze behandeling wordt toegepast bij vrouwen die zelf geen of maar zelden een eisprong hebben.

Normaal gesproken vindt er elke maand, halverwege de menstruatiecyclus, een eisprong plaats. Zonder eisprong is er geen kans op zwangerschap, omdat er dan immers geen eitje is om te bevruchten. Soms hebben vrouwen niet of maar heel af en toe een eisprong. Voor hen is het mogelijk om medicijnen te gebruiken die een eisprong opwekken. Dit heet ook wel ovulatie-inductie. De medicatie bestaat uit hormonen in de vorm injecties of tabletten. Deze stimuleren dat er een eitje rijpt en er een eisprong plaatsvindt.

Met echo’s bekijken onze artsen of er een eitje rijpt en hoe snel. Naarmate het eitje groter wordt, kunnen LH testen op een gegeven moment (extra) duidelijkheid geven over een te verwachten eisprong. Kort na een LH piek springt het dominante eitje.

Je krijgt van onze verpleegkundigen naar behoefte uitleg over de cyclus en ovulatie die daarin plaatsvindt na inductie. Daarnaast geeft de arts advies over het timen van gemeenschap op basis van de te verwachten ovulatie.

Samen proberen wij jullie droom te verwezenlijken.

Meld je aan

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement