Nij Linge voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen voor een WTZi toegelaten instelling. Tevens werken wij volgens de landelijke richtlijn voor de behandeling van infertiliteit (NVOG- richtlijn). We bieden dan ook kwalitatief goede en veilige fertiliteitszorg.

Facturen

De fertiliteitszorg in Nederland is zo georganiseerd dat voor beide partners (in geval van man/vrouw relatie) facturen worden verzonden. Voor de man gaat dit om het bestuderen van de voorgeschiedenis, eventueel lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en laboratoriumonderzoek naar de kwaliteit van het zaad. De factuur dient voldaan te worden binnen de gestelde betalingstermijn.

Zorgverzekeraars en vergoeding

Nij Linge heeft GEEN contracten met zorgverzekeraars. Dat betekent dat wij de kosten van het onderzoek en behandeling rechtstreeks in rekening brengen. Het tarief dat wij in rekening brengen, is conform het door de overheid (NZa = Nederlandse Zorg autoriteit) vastgestelde tarief.

Type polis en vergoeding

Of en hoe de verzekeraar de kosten vergoedt, hangt af van de verzekeringsmaatschappij en de polis. Wij raden aan om de polisvoorwaarden te raadplegen, zodat je weet welke vergoeding je kan verwachten. De vergoeding, die je van de verzekeraar krijgt, kan lager zijn dat het wettelijk vastgestelde maximum tarief. Dit geldt zowel voor een zogenaamde natura-polis, maar kan ook voor de zogenaamde restitutiepolis. De zorgverzekeraar stelt dan vast wat het restitutiebedrag is. Dit bedrag is afhankelijk van de polisvoorwaarden behorend bij het pakket, dat je hebt gekozen. De meeste restitutiepolissen vergoeden de zorg voor 100%.

Onafhankelijk van de vergoeding van de verzekeringsmaatschappij, dien je bij ons het volledige bedrag van de rekening te voldoen. Het is ook belangrijk om te realiseren dat de zorgverzekeraar ook het wettelijke eigen risico zal verrekenen.
Valt de zorg buiten de basisverzekering, dan vind je op onze tarievenlijst de geldende tarieven. Houd er rekening mee dat medicatie voor een vierde en volgende IVF/ICSI behandeling (die doorgaans niet meer door de verzekeraar wordt vergoed) hier NIET bij is inbegrepen. De prijs van medicatie moet geschat worden tussen de € 800,- en € 1000,- per behandeling. De uiteindelijke factuur is op basis van het werkelijk gebruik.

Leeftijd en vergoeding

Zoals hier te lezen behandelen wij tot 45-jarige leeftijd. De zorgverzekeraars vergoeden tot 43-jarige leeftijd. Mocht je 43 of 44 jaar oud zijn of worden tijdens behandeling, betekent dit dat de kosten 100% voor eigen rekening zijn.

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement