Geüpdatet nieuwsbericht naar aanleiding van de kabinetsmaatregelen.

Binnen Nij Linge gelden diverse maatregelen om verspreiding en besmetting met het coronavirus te beperken. Wij volgen de (aangescherpte) kabinetsbesluiten en RIVM adviezen nauwgezet. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat wij op een verantwoorde manier versoepelingen kunnen doorvoeren.

BELANGRIJK:

Heb je corona gerelateerde klachten, een positieve zelftest of positieve GGD testuitslag? Blijf dan thuis en kom niet naar onze kliniek!

Bekijk alle quarantaine regels op de website van de Rijksoverheid.

Maatregelen binnen onze kliniek

Binnen Nij Linge zijn de volgende maatregelen van kracht:

  • De afspraak kan fysiek of via beeldbellen plaatsvinden.
  • Er geldt geen mondkapjesplicht meer. Wanneer je het prettig vindt om een mondkapje te dragen kan dat uiteraard.
  • Er worden gezondheidsvragen aan je gesteld bij binnenkomst.
  • We vragen je na te denken over het meenemen van kinderen naar onze kliniek. Het kan confronterend zijn voor andere aanwezigen.
  • Wanneer je te vroeg bent voor de afspraak verzoeken wij je zoveel mogelijk in de auto te wachten en niet voor langere tijd in de wachtruimte plaats te nemen. Kom niet eerder de kliniek binnen dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak.
  • Er worden geen handen geschud en wij vragen je vriendelijk met regelmaat jouw handen te wassen en absoluut gebruik te maken van de aanwezige desinfectiegel.

Effect van het virus op de vroege zwangerschap

De studies die op dit moment bekend zijn laten weinig tot geen effecten zien van het coronavirus op de vroege zwangerschap. Echter, de studies zijn beperkt in aantal en omvang waardoor er weinig valide uitspraken kunnen worden gedaan. Wij zullen dit met je bespreken. Je maakt vervolgens zelf de keuze om wel of niet het behandeltraject op te starten.

Lees meer over het effect van COVID-19 op de zwangerschap op de websites van het RIVM en de Nederlandse Vereniging van Gynaecologen (NVOG).

Vaccineren

Als je in verwachting bent en je krijgt corona, dan heb je een groter risico om ernstig ziek te worden. Daarom adviseren het RIVM en de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) vrouwen én mannen met een kinderwens én vrouwen die al in verwachting zijn om zichzelf te laten vaccineren (de reguliere én de boostervaccinatie).

  • Alle onderzoeken op dit moment laten geen negatief effect zien op de vruchtbaarheid of zwangerschap.
  • Er is bij vaccinatie een voorkeur voor een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna).
  • Vanwege de bijwerkingen van een vaccinatie (zoals koorts en hoofdpijn) is het advies om geen vaccinatie afspraak te plannen rondom een behandelafspraak (IUI, OPU, ET) bij Nij Linge. Dit vanwege het psychologische aspect.
  • Bij enkele mannen zien wij na een besmetting met het corona virus een afname van de spermakwaliteit. Daarom adviseren wij ook om de vaccinatie vóór de start van een behandeling te nemen.

Meer informatie over vaccineren is terug te vinden op de volgende websites:

25 maart 2022

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement