Er is veel onderzoek gedaan naar vruchtbaarheidsproblemen. Daaruit komt naar voren dat er bij patiënten grote behoefte bestaat aan informatie en ondersteuning op maat. Met name als het gaat om voedings- en leefstijlaanpassingen.

Met deze uitgangspunten is er met zorgprofessionals uit verschillende fertiliteitscentra in Nederland de werkgroep MijnFertiCoach opgericht. De werkgroep heeft aan de basis gestaan van het ontwikkelen van een online coachingsprogramma dat bedoeld is om een gezonde leefstijlaanpassing te stimuleren. Via Nij Linge kun je kosteloos deelnemen aan het online coachingsprogramma Mijn FertiCoach. Vraag er naar bij een van onze medewerkers.

Online leefstijlcoach

MijnFertiCoach is een persoonlijke online leefstijlcoach die gedurende 6 maanden motiveert, informeert en ondersteunt. Het traject begint met een vragenlijst die je ontvangt vóór de eerste afspraak met je arts. Je kunt dan ook aangeven of je eventuele partner meedoet aan het coachingstraject en dan krijgt hij of zij ook een vragenlijst. Deze vragenlijsten zijn belangrijk voor de arts om het juiste begeleidingstraject te kunnen bepalen. MijnFertiCoach behandelt de volgende onderwerpen:

  • Gezonde voeding
  • Stoppen met roken
  • Stoppen met alcohol
  • Gezond bewegen
  • Gezond gewicht
  • Stoppen met drugs en anabole steroïden
  • Stressvermindering met mindfulness

Bij Nij Linge bespreken we welke onderdelen je wilt aanpakken. Vervolgens activeren we MijnFertiCoach.

Je coachingtraject gaat van start!

Vanaf dat moment zal jij (en eventueel je partner) wekelijks een aantal berichten ontvangen. Op deze manier zal een leefstijlaanpassing als een natuurlijk proces in je dagelijks leven geïntegreerd gaan worden. Je zult interessante en persoonlijke informatie ontvangen. Je motivatie om door te gaan, zal worden beloond of je wordt juist aangemoedigd als dat nodig mocht zijn. Er wordt ook aandacht besteed aan ontspanning. Dat is fijn op de moeilijke momenten waarop je wel afleiding kan gebruiken. Iedere maand ontvang je een korte vragenlijst. Aan de hand van de antwoorden wordt in kaart gebracht hoe het traject verloopt. Misschien is er extra hulp nodig of concluderen we samen dat alles goed gaat.

Evaluatie

Na 6 maanden volgt de laatste vragenlijst en zal het coachingtraject geëvalueerd worden. Wat de volgende stap gaat worden, zal onze arts op dat moment met je bespreken. Wanneer je toestemming geeft, zullen je gegevens (anoniem) gebruikt worden voor wetenschappelijke doeleinden. Denk hierbij aan het versterken van de wetenschappelijke onderbouwing dat leefstijlaanpassing een positief effect heeft op de kans op en het verloop van een gezonde zwangerschap. Daarnaast zullen de gegevens gebruikt worden om MijnFertiCoach continu te verbeteren.

Vragen stellen & ervaringen delen

Het is mogelijk om via MijnFertiCoach te communiceren met de medewerkers van Nij Linge. De vragenfunctie is bedoeld voor vragen over voeding of andere leefstijlelementen.

Deelnemen?

Vraag bij Nij Linge naar MijnFertiCoach!

Persoonlijke benadering

Nij Linge is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Linge zit je goed; in ons centrum werken wij veilig en volgens de laatste normen.

Doeltreffend

Nij Linge is gespecialiseerd in alle vormen van fertiliteitsbehandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met het ZKN Keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Linge is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacy statement